Şehirlerdeki yerleşim yerlerindeki çevre ve altyapı sistemlerinin sağlıklı şartlarda sürdürülebilmesi için yağmur suların toplanması, uzaklaştırılması ve uygunsa göl, deniz, dere gibi alıcı ortamlara verilmesi çok büyük önem arz etmektedir.Yatay Sondaj ile alt yapı sistemleri hem daha hızlı hem de daha az maliyete yapılabilmektedir.
Şehirlerde yer altı sistemlerinin düzgün şekilde yapılmaması sonuncunda yerleşim bölgeleri yağmur yağması durumunda sular altına kalabilmekte ve hayatı olumsuz yönde etkilemektedir.Yağmur suları bordür altı girişi ve ızgara gibi yağmur giriş ağızlıkları ile yollardan kanal sistemine alınarak uzaklaştırılır. Yağmur suları uzaklaştırılmazsa yayalara, motorlu trafiğe zarar vermekte ve kazalara sebep olmaktadır.
Kanalizasyon sistemlerinin seçiminde ekonomi, çevre sağlığının korunması ve diğer teknik hususlar göz önünde tutulmalıdır.Yerleşim yerinin iskan tarzı ve yoğunluğu, yerleşiminin jeolojik yapısı, yeraltı su seviyesi ve alıcı ortamın durumu sistem seçiminde etkili olan faktörlerdir. Birleşik sistemde caddeye tek bir boru döşenmesi ve tek bir bina bağlantısının olması sebebiyle inşa ve tesis masrafları daha düşüktür. Yatay Sondaj bu noktada çok daha az maliyetli ve mantıklı bir çözüm olmaktadır.
Yatay Sondaj ile şehirler için aşırı yağmur yağdığında bu yağmur sularının tahliye edilmesi için yatay sondaj ile kanalizasyona giden borular için borular döşenmektedir.
Yatay Sondaj ile daha az maliyet sağlanmaktadır.Çevreye verilen zarar en aza indirgenmektedir.
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZIN